به گزارش نماینده ابراهیم نکو نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، درباره تشکیل فراکسیون اعتدال در خانه ملت، اظهار داشت: یکشنبه هفته گذشته ۱۹ نفر از اعضای هیأت مؤسس فراکسیون اعتدال تشکیل جلسه دادند، البته پیش از این نیز جلساتی برگزار کرده بودیم و به صورت ضمنی فراکسیون اعتدال اعلام موجودیت کرده بود.
وی افزود: پیش از برگزاری جلسه استیضاح وزیر علوم در مجلس، بنده مصاحبهای انجام داده و گفته بودم در صورتی که استیضاح وزیر علوم رأی بیاورد، ما نسبت به خروج از فراکسیون رهروان ولایت تجدیدنظر میکنیم و این موضوع را در صورت انفعالی عمل کردن و عدم موضعگیری فراکسیون رهروان ولایت مطرح کرده بودم و بیشتر در رفتارمان با فراکسیون رهروان میخواستیم تجدیدنظر کنیم.
نماینده رباط کریم و بهارستان در مجلس بر همین اساس تصریح کرد: بنا بود در مسائل مهم و اساسی سیاسی کشور، فراکسیون رهروان ولایت مواضع خودش را اعلام و تصمیمگیری کند، اما از آنجایی که این فراکسیون هیچ موضعگیری در قبال موضوع حائز اهمیت بالای استیضاح وزیر علوم به صورت رسمی اعلام نکرد و هیچ تصمیمی نگرفت، به همین دلیل ما به دنبال تجدیدنظر در رفتارمان با فراکسیون رهروان ولایت بودیم.
*احتمال تشکیل فراکسیونهای «صدای ملت» و «ندای مردم» در مجلس
وی ادامه داد: روز یکشنبه هفته گذشته در حالی اعضای هیأت مؤسس فراکسیون اعتدال که ۱۹ نفر هستند، تشکیل جلسه دادند که خبری به ما رسید مبنی بر اینکه ۲ فراکسیون جدید با عنوان «صدای ملت» و «ندای مردم» در حال تشکیل و اعلام موجودیت در مجلس هستند، در آن جلسه مطرح شد چه کاری انجام دهیم، ما در فراکسیون رهروان اشتراکات زیادی داریم که این اشتراکات منجر به نزدیکی ما با آنان شده است.
نکو گفت: نظر دوستان این بود که اگر تغییر رویهای در فراکسیون رهروان ولایت ایجاد شود، این فراکسیون را به عنوان فراکسیون مرجع تقویت کنیم، چرا که «فراکسیون اعتدال» به دنبال مشیهای اعتدالی است و وابسته به دولت نیست، ضمن اینکه با برخی مواضع دولت هم اشتراکاتی داریم و این موضوع قابل انکار نیست و از آن دفاع میکنیم، البته با فراکسیونهای دیگر مجلس نیز اشتراکاتی داریم که میخواهیم آنها را نیز تقویت کنیم.
نکو همچنین خاطرنشان کرد: ما آن روز احساس خطر کردیم که با تشکیل فراکسیون اعتدال ممکن است فراکسیون رهروان ولایت از اکثریت بیفتد و تضعیف شود لذا در آن جلسه تصمیم بر این شد که فعلاً دست نگه داریم تا اعضای هیأت مؤسس فراکسیون اعتدال جلساتی با مسئولان ارشد فراکسیون رهروان ولایت داشته باشند و مواضع، نظرات و دیدگاههایشان را بیان کنند.
*تصمیمات فراکسیون رهروان ولایت باید در مجلس تأثیرگذار باشد
وی با تأکید بر اینکه انتظار ما این است که فراکسیون رهروان ولایت در مسائل و موضوعات مهم سیاسی تصمیم معقولی اتخاذ کند، تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون به نتایج خوبی دست یافتیم، ما احساس میکنیم به اهدافمان با ادامه حضور در فراکسیون رهروان ولایت میرسیم، انتظار داریم این فراکسیون تصمیماتی بگیرد که در مجلس تأثیرگذار باشد، بنا داریم در آینده فراکسیون رهروان را به صورت جدی تقویت کنیم و قطعاً باید منافع همه اعضا در فراکسیون رهروان ولایت تضمینشده باشد که البته رأی اکثریت اعضای فراکسیون رهروان باید مورد قبول همه اعضا باشد.
*فراکسیون اصولگرایان رهروان باید برای وزیر پیشنهادی علوم و انتخابات مجلس دهم برنامه داشته باشد
نماینده رباط کریم و بهارستان در مجلس بر همین اساس یادآور شد: به همین دلیل احساس میکنیم برخی مواقع تصمیمگیری عقلانی بهتر از تصمیمگیریهایی است که منجر به شکست آن گروه شود و در آن ناکام بمانیم؛ قطعاً فراکسیون رهروان ولایت باید برای وزیر پیشنهادی علوم، انتخابات مجلس دهم و انتخابات هیأت رئیسه مجلس برای آخرین سال فعالیت دوره نهم خانه ملت برنامه داشته باشد.
*تصمیم نهایی در مجلس را باید فراکسیون رهروان ولایت با ۱۸۰ عضو بگیرد
وی تأکید کرد: زمانی که اعلام میکنند ۱۸۰ نفر از نمایندگان مجلس، عضو فراکسیون رهروان ولایت است، یعنی باید تصمیمگیری نهایی را این فراکسیون در مجلس اتخاذ کند اما متأسفانه در موارد مختلف ما چیز دیگری در مسائل مهم و تصمیمگیریهای حائز اهمیت سیاسی در مجلس شاهد بودیم.
نکو همچنین به ذکر مثالهای در این زمینه پرداخت و گفت: به عنوان مثال در جریان انتخابات هیأت رئیسه جدید مجلس برای سومین سال فعالیت دوره نهم پارلمان شاهد بودیم که تعداد کرسیهای فراکسیون اصولگرایان مجلس که آقای حدادعادل ریاست آن را بر عهده دارد، بیشتر شد و تعدادی از صندلیهای فراکسیون رهروان ولایت در هیأت رئیسه به فراکسیون آقای حدادعادل واگذار شد، یا در جریان بررسی سؤالات نمایندگان از برخی وزرا مانند وزرای آموزش و پرورش، اقتصاد، ارشاد، کشور و فرجیدانا وزیر سابق علوم، شاهد بودیم که کارتهای زرد رأی قابل توجهی در مجلس آورد و این وزرا از خانه ملت اخطار گرفتند.
*فراکسیون اصولگرایان مجلس به ریاست آقای حدادعادل قوی و با برنامه است
وی با تأکید بر اینکه این مسائل نشان میدهد که فراکسیون اصولگرایان در مجلس که آقای حدادعادل ریاست آن را بر عهده دارد، قوی و با برنامه است، گفت: ما هم روی همین موضوعات با فراکسیون رهروان ولایت اختلافاتی داریم و آنان را مطرح کردیم.
این نماینده مجلس بیان کرد: به مسئولان ارشد فراکسیون رهروان ولایت گفتیم که چگونه است که فراکسیون اصولگرایان مجلس در جریان بررسی موضوعات مهم سیاسی، میتوانند جمعی از اعضای فراکسیون رهروان ولایت را با خودشان همراه کنند، اما فراکسیون رهروان ولایت به عنوان فراکسیون اکثریت مجلس نمیتواند در موضوعات مهمی مانند استیضاح وزیر علوم تصمیم نهایی و درستی را اتخاذ و اعلام موضع کند!؟
*چرا به عضویت فراکسیونی درآییم که در مسائل مهم اثرگذار نباشد؟
این عضو فراکسیون رهروان ولایت در ادامه گفتوگوی خود با فارس متذکر شد: ما به مسئولان ارشد فراکسیون رهروان ولایت گفتیم شما در مورد استیضاح وزیر علوم باید تصمیمگیری کنید، چگونه است شما فراکسیون اکثریت مجلس را در اختیار دارید و میگویید ۱۸۰ نماینده عضو فراکسیون رهروان ولایت هستند، اما نمیتوانید در مجلس و درباره موضوع مهمی مانند استیضاح وزیر علوم تأثیرگذار باشید!؟ در این شرایط اصلاً فراکسیون مفهومی پیدا نمیکند، لذا ما برای چه به عضویت فراکسیونی درآییم که در مسائل مهم و تصمیمگیریهای اساسی در پارلمان اثرگذار نباشد!؟
*فراکسیون اگر نتواند در مجلس فعال باشد هیچ خاصیتی ندارد
وی اضافه کرد: فراکسیون اگر نتواند در مجلس فعال باشد هیچ خاصیتی ندارد، اگر قرار باشد افرادی که عضو فراکسیون رهروان ولایت هستند، بعد از تصمیمگیری نهایی فراکسیون در موضوعی، خارج از تصمیم فراکسیون، تصمیم دیگری بگیرند، بنابراین بهتر است از عضویت در فراکسیون خداحافظی کنند، اگر قرار باشد برخی از اعضای فراکسیون اینگونه عمل کنند بنابراین جایگاه فراکسیون رهروان ولایت کجاست!؟
نکو همچنین تأکید کرد: به آنان گفتیم چگونه فراکسیون اصولگرایان میتواند در جریان انتخابات هیأت رئیسه مجلس چند نفر را به عضویت این هیأت درآورد و در مجلس این افراد رأی بیاورند و حتی در جریان انتخاب دبیران هیأت رئیسه بیشترین رأی را عضو فراکسیون اصولگرایان بیاورد و کمترین رأی را عضو فراکسیون رهروان ولایت بیاورد، در حالی که فراکسیون رهروان اکثریت مجلس را در اختیار دارد!؟
*فراکسیون رهروان ولایت نیاز به بازسازی دارد
وی تأکید کرد: ما احساس میکنیم فراکسیون رهروان ولایت نیاز به بازسازی دارد، اما اگر نتواند این بازسازی را انجام دهد پیشبینی میشود که در آینده نه چندان دور، فراکسیونهای مختلف از دل فراکسیون رهروان ولایت ایجاد و تأسیس میشوند؛ چون نمایندگان مجلس بیکار نیستند که به عضویت فراکسیونی درآیند که در مسائل مهم سیاسی مجلس تأثیرگذار نباشد و قافیه را به دیگران واگذار کند.
*دوران نقاهت تب و لرز فراکسیون رهروان در حال سپری شدن است
نماینده رباط کریم در مجلس در پایان خاطرنشان کرد: ما تصور میکنیم آینده فراکسیون رهروان ولایت درخشان است امیدواریم بتوانیم ستون فقرات به لرزه درآمده فراکسیون رهروان ولایت را بازسازی کنیم و این فراکسیون مداوا شود، تب و لرز فراکسیون رهروان دوران نقاهتی دارد که در حال سپری شدن است و تلاش میکنیم در اولین تصمیمگیری سیاسی مهم مجلس، این تب و لرز فراکسیون رهروان ولایت مداوا شود.
نظر شما